7 Nisan 2013 Pazar

Evde Kıymalı Pide


Güzel hafta sonları herkese...
Hafta sonları ,hafta içi yoğun tempoda çalışmam nedeniyle yapmaya fırsat bulamadığım şeyleri yapmaya çalışıyorum.Hafta sonu menümde hafta içi yediğimiz sebzelerden ziyade special yada evde denemeyi düşündüğüm şeylere yer veriyorum. Evde kıymalı pide yapmaya ne dersiniz.Siz de benim gibi yapmaya geç kalmışlardansanız yapın ve yapmak için fırsat kollayın derim:)

Çok zor gibi görünse de kesinlikle zor değil ve nefis oluyor. Sevgili oğluşum bundan sonra pideyi dışarıda değil evde yemeği tercih ettiğini belirtti. Ve en kısa sürede tekrarını istedi.
Tamam anneciğim.Her zaman beklerim.Tarifsiz Pide Kitchen's...:))

Şimdi sıvayalım kollarımızı yapalım ince çıtır pidelerimizi...


Fırına vermeye hazır haldeki pidelerimiz


Fırından çıkmış çıtır sıcak pidelerimiz...

 

Servise hazır çıtır sıcak nefis pidelerimiz

Malzemeler
Hamur için:
  • 5 bardak un
  • 1/2 paket kuru instant maya(Dr Oetker)
  • Ilık su
  • Tuz ve şeker (1' er tatlı kaşığı)
Harcı için:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan küp şeklinde( küçük) doğranmış
  • 3-4 sivri biber(küçük) doğranmış
  • 3 büyük domates küp şeklinde (küçük) doğranmış
  • Sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ karışımı
  • Margarin yada tereyağı
Yapılışı:
  1. Hamurumuzu tüm malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğuralım ve 45 dk kabarması için dinlendirelim.
  2. Bu arada iç harcımızı hazırlayalım.Kıymanın üzerine doğradığımız soğan domates ve biberlerimizi, sıvıyağ ve baharatlarımızı ekleyelim.Domatesler sulu değilse 1 çay bardağı su ekleyelim.Harcımız sulu olacak.
  3. Kabaran hamurumuzu yumurta büyüklüğünde eşit parçalara bölelim.
  4. Tezgaha alıp un yardımıyla oval ve uzunlamasına ince hamur açalım.
  5. Açtığımız hamurumuzu yağlı yağıt serili fırın tepsimize alıp üzerine harcımızdan bir miktar gezdirip kenarlarını içine doğru kapatalım.Kenarlarına yoğurtlu yağ karışımımızdan sürelim.
  6. Bir tepsiye 3 yada 4 pide sıralayıp 250 dereceye ısıtılmış kızgın fırına verelim.
  7. Tüm pidelerimizi bu şekilde pişirip fırından çıkınca üzerine margarin sürüp sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun!
Mutlu ve sağlıkla kalın! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder