Kurutulmuş domates lif bakımından çok zengindir. Domates güneşte kurutulduğunda günlük C vitamini ihtiyacının % 40 'ını sağlıyor.
Kuru domates mezesiyle ilk defa bir balık sofrasında karşılaşmıştım. Ondan sonra araştırdım ve artık kendim hazırlıyorum.Ben ve eşim çok severek tüketiyoruz. Kavanoza hazırlayıp yağın içerisinde buzdolabında bekleterek tüketiyoruz. Kuru domatesi aldığımda kavanoza hazırlamadan önce yemeğin yanında sarmısak ve ceviz ilavesiyle sundum. Gerçekten çok güzel...
Siz de daha sonra tüketmek üzere kavanoza hazırlayabilirsiniz.Tarifi aşağıda veriyorum.
Malzemeler:
Kurutulmuş domates
2 diş sarmısak
Zeytinyağı,tuz
Ceviz
Yapılışı:
Kurutulmuş domateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Ben bu aşamada birden fazla yıkama yapıyorum. Düdüklü tencerede buhar sepetinde haşlıyoruz.Ya da kaynamış suyun içerisinde 5-10 dk kadar. Servis tabağımıza alıp rendelenmiş sarmısak,zeytinyağı ,tuz karışımını ve en üste kırılmış ceviz ekliyoruz.
Kavanoz için:
Haşlanmış kuru domates
Kekik
Tane Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Yukarıda belirttiğim üzere haşlanmış kuru domateslerimizi aralarına kekik karabiber tuz ilave ederek hava almayan kapaklı kavanozumuza yerleştiriyoruz.Ve zeytinyağını dolduruyoruz.Kavanozumuzun kapağını kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.Kavanozları küçük tutup birden fazla hazırlayabilirsiniz.
Mmmm nefis olmuş canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgilerimle..
Teşekkür ederim canım:)
Sil