30 Ocak 2012 Pazartesi

Mantar Kavurma



İkinci mantar tarifimle karşınızdayım. Çok seviyorum ve sık yapıyorum. Bu haliyle de oldukça lezzetli...Hasanpaşa köftenin yanında servis yaptım çok da yakıştı...                                                                                                        


Mutlaka deneyin derim...


    Malzemeler:

  • 1/2 kg kültür mantarı
  • 5-6 diş sarmısak
  • Tereyağ sıvıyağ karışımı
  • Kekik,pulbiber,tuz

    Yapılışı:

  1. Tereyağ ve sıvıyağ karışımımızı tencereye veya tavaya alıp doğranmış kültür mantarlarını ve doğranmış  sarmısakları ekliyoruz. 
  2. Yüksek ateşte mantarlar suyunu çekip salıncaya kadar kavuruyoruz
  3. .Mantarlar suyunu çekince tuz ve baharatları ekliyoruz. 
  4. Tamamen kavrulunca ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder