14 Mayıs 2013 Salı

Muhallebili Kadayıf


İyi hafta sonları herkese,

Tatlı tarifleri vermek bir tatlı sever olarak benim için büyük bir keyif...Bazen yazmaktan çok uzaklaşıyorum. Tarifler gecikiyor.

 Tarifi çok gecikmiş olan hafif mi hafif lezzetlimi lezzetli  kar beyazı muhallebili kadayıf tatlısı sizin ve  konuklarınızın damak tadına hitap edecek gibi görünüyor öyle değil mi?

 
Bir kere denediniz mi bir daha mutlaka yapmak isteyeceksiniz...

 





Malzemeler
  • 500 gr kadayıf
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebi için
  • 1,5 kg süt
  • 1 yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı  tozşeker
  • Vanilya

Muhallebiye ilave edilecek
  • 1 paket krema

 

Yapılışı
  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayıp soğumaya alalım.
  2. Kadayıfı küçük küçük koparalım tencereye alalım yağ ve şeker ilavesiyle pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Kavurma işlemi bittikten sonra cevizi ekleyip karıştıralım.
  4. Soğuyan muhallebimize 1 paket kremayı ilave edip mikserle karıştıralım.
  5. Dikdörtgen borcamımıza hazırladığımız kadayıfın yarısını yerleştirelim.
  6. Üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
  7. Tekrar kadayıf ve tekrar muhallebinin kalan yarısını dökelim.
  8. Süslemek için ceviz yada antep fıstığı kullanabilirsiniz.
  9. Buzdolabında soğutarak servis yapalım.

Afiyet olsun. Mutlu ve Sevgiyle kalın!

 

Bu şekilde tek kişilik sunumlarla da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder