12 Mart 2012 Pazartesi

Paçanga Böreği



Mart ayının yarısı yaz yarısı kış derler. İzmir bu haftaya hem yağmurlu, hem de soğuk başladı. Kışı tam yaşadık bu yıl. Özlemini çektiğimiz kartopunu da oynadık, bol bol yağmurun sesini de dinledik. Kah hüzünlendik, kah sevindik. Bir kışta böyle geçti. Son soğukları yapıyor hava. İlkbahar yüzünü göstermeye başladı. Ağaçlar çiçeklendi. Çok kısa bir süre sonra hava ılınmaya başlayacak,güneş ısıtacak, parklar bahçeler dolup taşacak. Piknik derken yaz gelecek. Deniz güneş, kum...

 Paçanga böreğini ilk yılbaşı menüsü  için denedim.. Fakat fotoğraflayamamıştım. Çok lezzetli bir börek. Hazırlanışı da bir o kadar kolay.

Davet sofralarınızda yer alacak leziz bir aperatif...



    Malzemeler:

  • 2 yufka
  • 150 gr pastırma
  • 3 büyük boy domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvı yağ



    Yapılışı:

  1. Yufkaları önce ikiye sonra herbirini üç eşit parçaya bölelim. Toplam 12 adet yufkamız olacak. 
  2. İç harcımız için domatesleri rendeleyip tavaya alıyoruz.
  3. Pişmeye yakın 2-3 kaşık zeytinyağı ve biberleri de ekliyoruz.
  4. En son küçük küçük kestiğimiz pastırmaları da ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alıp soğutuyoruz
  5. Yufkalarımızı sigara böreği sarar gibi fakat daha geniş saracağız. İç harcımızdan bir miktar koyup üzerine rende kaşar serpiyoruz ve böreklerimizi sarıyoruz.
  6.  Sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapıyoruz.



    Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder