TV de Arda'nın Mutfağı programında yapılışını seğrettiğim ve mutlaka deneyeceğim dediğim bu börek tarifini şiddetle tavsiye ediyorum.Orjınal tarifi Arda'nın Mutfağı sitesinde.Pazı,mantar ve pırasadan oluşan iç harcı ve ilginç sarma şekliyle hem görsel hem lezzet olarak miisafirlerinizin beğenisini hemen kazanacak.
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 3 pırasa
- 2 demet pazı
- 200 gr kültür mantarı
- Karabiber,pulbiber,tuz
- 2 yumurta
- 1 bardak yoğurt
- İç harcımızı hazırlıyoruz.İlk önce ince uzun doğranmış pırasalarımızı büyükçe tavamıza alıyoruz.Zeytinyağı ilave edip kavuruyoruz.
- İnce doğranmış mantarlar ayrı tencerede suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Pırasanın içine doğranmış pazıyı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- En son mantar ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.Yufkamızın birini tezgaha yayıp bu karışımı sürüyoruz. Üzerine 2.yufkayı ekleyip kare yufka elde etmek için kenarlarından kesiyoruz.Ve kareyi ortadan diklemesine kesiyoruz.2 dikdörgen yufka elde ediyoruz.Yufkalara enlemesine kesikler atıyoruz.(Harcın görünmesini sağlamak için) ve harcımızı yufkaların kenarına uzunlamasına yayıyoruz.
- Kol böreği şeklinde sıkıca sarıyoruz. Altı adet yufkamızdan 6 adet kol böreği çıkıyor.Yağlanmış tepsimize diziyoruz.Üzerine yumurta ve yoğurt ile hazırladığımız harcı bolca sürüp nar gibi kızartıyoruz.
Mutlu ve sağlıkla kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder