24 Aralık 2012 Pazartesi

Tuzda Balık

Mutlu pazarlar!

Bu muhteşem lezzet ve görüntüde olan balığın fotoğraflarını  uzun süre önce yayınlamama rağmen iş hayatımın yoğunluğundan dolayı yazıya dökememiştim.Çok şükür ki bugün sizlerle paylaşıyorum.Arşivimde de güzel nefis tariflerim mevcutta. Yazmayı ve tariflerimi sizlerle paylaşmayı çok özledim gerçekten.Bundan sonra daha sık paylaşımda bulunacağım.Ama sizden de tariflerimle ilgili yorum yapmanızı bekliyor olacağım:)

Tuzda balığı eşimden yıllardır duyuyorum.Hep yapalım deneyelim diyor ben de evde zor olur düşüncesiyle çok da sıcak bakmıyorum.
Keşke baksaymışım...
Uğraştırıcı ama denemeye değer müthiş bir lezzet...
Sunum güzelliği için söylenecek bir söz yok.
Müthiş..
Balığı çok sevmeyen oğlum ; bekledik zor ulaştık ama nefisti...
Süper görüntü...
Muhteşem...
Hadi buyrun beraber bakalım nasıl denemeye değer mi ?




Fırında...



Alevli Sunum

Ve ikram...



Malzemeler:
  • 1 kg lık deniz levreği
  • 2 kg kaya tuzu veya deniz tuzu
  • 3-4 yumurta akı
Yapılışı:
  1. Tuz, su ve yumurta aklarını bir kapta hamur haline getiriyoruz.
  2. Fırın tepsimize aliminyum folyo seriyoruz.
  3. Bir miktar hamurumuzdan tepsiye yayıyoruz.
  4. Büyük boy balığımızı tuzda balık yapacağımızı balıkçımıza anlatıp pullarını ayıklatmıyoruz.
  5. Bu şekilde temizlenmiş ve yıkanmış balığımızı tuzdan hamurumuzun üzerine yerleştirip kalan hamurla üzerini hiç açıkta kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
  6. 180 derece fırında 50-60 dk pişiriyoruz.
  7. En zor aşamamız fırından sonra tuzdan hamurumuzun içinden balığı çıkarmak.İsterseniz bu aşamaya geçmeden bizim yaptığımız gibi Alevli Sunumu gerçekleştirebilirsiniz.Tuzun üzerine biraz kolonya serpmek ve çakmağı çakmak...
  8. Balığımızı tuzdan hamurdan çıkarmak aşamasında çekiç,bıçak yardımı gerekebilir.Bir de önemli bir konu balığa ulaştığımızda balığın etlerini deriden ayırırken tuza değdirmemek.
  9. Tüm püf noktalarına uyduğumuzda nefis br tatla karşılaşıyoruz.
Kolay gelsin ve Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder