Mantar bol miktarda kalsiyum fosfor ve potasyum minerali içerirken az miktarda şeker ve yağ içerdiğinden kalorisi de düşük.Sofralarımızda bol yer vermemiz gereken mantarın kolesterolü düşürücü özelliği mevcut...
Sotesi,salatası pizzadaki yeri veeee fırında tereyağlı ,baharatlı, kaşarlısıııııı.....Ne güzel görünüyorlar değil mi? Yapımı oldukça basit...Buyrun tarifimize;
Malzemeler:
1 paket kültür mantarı(300-400 gr mümkün olduğu kadar büyük boy olmalı)
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber ,pulbiber,tuz
Yapılışı:
Mantarların saplarını çıkarıp güzelce yıkıyoruz.Limon ilave edilmiş az miktarda suda suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Fırın tepsisine mantarları diziyoruz.İçlerine tereyağı rendelenmiş kaşarı doldurup üzerine karabiber ve pulbiber ekiyoruz.Fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz...
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder