27 Ocak 2013 Pazar

Puf Pişi


Çok sevdiğimiz sabah kahvaltılarını, çalışma hayatı içerisinde pazar günleri
 daha da özenle hazırlamıyor muyuz? Lezzetli bir bardak çayın yanında mis gibi puf puf kabaran pişi,peynir ve domatesi düşününce insanın  iştahı kabarıyor:) Gördüğünüz üzere dil peyniriyle servis yaptığım pişiler kapış kapış gitti.Pakmaya ile yaptığım nefis pişi vazgeçilmezim.Mayalı hamurlarımda pakmayanın yaş mayasını kullanıyorum. Kısa  sürede kabaran hamurum oluyor. Siz de deneyin beğeneceksiniz?




Malzemeler:

  • 1su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya pakmaya 40 gr
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
  1. Ilık sütün içerisinde maya ve şekeri eritip mayayı aktif hale getiriyoruz
  2. Hamuru yoğuracağımız kabımıza tüm malzemelerimizi alıyoruz.
  3. Un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak bir hamur olunca kabarması için 30-45 dk arası üzerine havlu örtüp bekletiyoruz.
  4. Kabaran hamurumuzu elle şekillendirerek tavada kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızaran pişilerimizi kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını aldırıyoruz.
Servise hazır pişilerimizi afiyetle yiyoruz.
Mutlu ve sağlıkla kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder