17 Mart 2012 Cumartesi

Baton Kek



Evde kek piştiği zaman bütün evi sarar kokusu...Ne zaman bir dilim önüme gelecek diye beklentiler başlar..Oğlum bu kekimin pişme aşamasında fırının başından ayrılmadı diyebilirim.Tam bir kek canavarı. Annesi gibi çikolatalı tatlılar düşkün.Kek yapımında baton kek kalıplarını daha çok tercih ediyorum.Süslemesi ve servisi daha kolay ve güzel. Bol kakaolu ve damla çikolatalı kekimize Dr Oetker Siyah Beyaz Glazür ayrı bir lezzet ve hava verdi...



Malzemeler:


3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 avuç damla çikolata
50 gr kakao (arzuya göre 25 gr'lık paketler de olabilir)
1 paket Dr Oekter Vanilya
1 paket Dr Oetker Kabartma Tozu
Aldığı kadar un 


Üzeri için:


1 paket Dr Oetker siyah beyaz glazür


Yapılışı: 


Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son unla beraber kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sıvıyağla yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp üzerine gezdiriyoruz.


Afiyet olsun!

2 yorum: