11 Mart 2012 Pazar
Çökertme Kebabı
Eğer hafta sonunu dışarıda geçirmeyecek olursak ,hafta içi yemek yapmaya kısıtlı zamanım olduğu için denenecekler listemdeki tarifleri yapıyorum. Yeni bir yemeği denemek ve ortaya güzel birşeyler çıkması çok güzel bir duygu bence...
Bu cumartesi akşamı menüm Muğla Bodrum'a özgü ÇÖKERTME KEBABI. Nefis bir kebap..Minik prensim bayıla bayıla yedi.Onu öyle görmek ayrı bir mutluluk benim için. Yaptıklarınızın beğenildiğini görmek,güzel yorum almak insanı çok mutlu ediyor. Sizin de seveceğinizi düşünüyorum. Şimdiden ellerinize sağlık!
Buyrun tarifimize;
3-4 kişilik
Malzemeler:
500 gr Dana Biftek (Jülyen doğranmış)
Marine etmek için :
Zeytinyağı
3 diş sarmısak
Kekik,kimyon, kırmızı tozbiber
1 kilo patates (rendenin iri tarafı ile rendelenecek)
Sosu için,
1 yemek kaşığı kaşık salça
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gr yoğurt
3 diş sarmısak
Yapılışı:
Jülyen doğranmış danak bifteğini marine malzemeleriyle karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bu arada patatesleri rendeleyip tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz. Bir yandan bifteği tavaya alıp pişiriyoruz.Patatesleri de sudan alıp iyice sıkıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz.Sarmısaklı yoğurdu ve salçalı sosu hazırlıyoruz. Servis tabağımıza rendelenmiş patates üzerine sarmısaklı yoğurt onun üzerine etlerimiz ve en son salça sosumuzu gezdirerek sunum yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Mutlu hafta sonları:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilHaaarika görünüyor canım.. ellerine sağlık.. tarifi bekliyoruz..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Tarif yarın:)
SilBende yakında yapmayı dusunuyordum enfes olur :)
YanıtlaSilbayılırım.. bende bodrumda yaşadığımdan pek çok yerde tatmakta mumkun...
ellerine saglık... sevgiler
Gerçekten nefis bir kebap...Çok teşekkür ederim...sevgilerimle
YanıtlaSil