11 Mart 2012 Pazar

Çökertme Kebabı



Eğer hafta sonunu dışarıda geçirmeyecek olursak ,hafta içi yemek yapmaya kısıtlı zamanım olduğu için denenecekler listemdeki tarifleri yapıyorum. Yeni bir yemeği denemek ve ortaya güzel birşeyler çıkması çok güzel bir duygu bence...

Bu cumartesi akşamı menüm Muğla Bodrum'a özgü ÇÖKERTME KEBABI. Nefis bir kebap..Minik prensim bayıla bayıla yedi.Onu öyle görmek ayrı bir mutluluk benim için. Yaptıklarınızın beğenildiğini görmek,güzel yorum almak insanı çok mutlu ediyor. Sizin de seveceğinizi düşünüyorum. Şimdiden ellerinize sağlık!

Buyrun tarifimize;

3-4 kişilik
Malzemeler:

500 gr Dana Biftek (Jülyen doğranmış)

Marine etmek için :

Zeytinyağı
3 diş sarmısak
Kekik,kimyon, kırmızı tozbiber


1 kilo patates (rendenin iri tarafı ile rendelenecek)


Sosu için,

1 yemek kaşığı kaşık salça
1 yemek kaşığı tereyağı

500 gr yoğurt
3 diş sarmısak

Yapılışı:

Jülyen doğranmış danak bifteğini marine malzemeleriyle karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bu arada patatesleri rendeleyip tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz. Bir yandan bifteği tavaya alıp pişiriyoruz.Patatesleri de sudan alıp iyice sıkıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz.Sarmısaklı yoğurdu ve salçalı sosu hazırlıyoruz. Servis tabağımıza rendelenmiş patates üzerine sarmısaklı yoğurt onun üzerine etlerimiz ve en son salça sosumuzu gezdirerek sunum yapıyoruz.

Afiyet olsun!




6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  2. Haaarika görünüyor canım.. ellerine sağlık.. tarifi bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Bende yakında yapmayı dusunuyordum enfes olur :)
    bayılırım.. bende bodrumda yaşadığımdan pek çok yerde tatmakta mumkun...
    ellerine saglık... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten nefis bir kebap...Çok teşekkür ederim...sevgilerimle

    YanıtlaSil