Lezzet Dergisinin Pastalar ekinde görüp denemeye ancak fırsat bulabildiğim sunumu çok şık olan bir pasta...
Yapımı bir o kadar kolay...
Malzemeler:
1 litre süt
11 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
İri çekilmiş antep fıstığı
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Yapılışı:
Tencereye süt,irmik,toz şeker,antep fıstığı ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan indirmeye yakın tereyağı da ekliyoruz.İçine strech Film kapladığımız baton kek kalıbının en altına 1 sıra kakaolu bisküvi yerleştiriyoruz.Üzerine bir miktar irmikli karışımdan ekleyip tekrar bisküvi ve karışım şeklinde 4 kat yapıyoruz.Oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyup 2-3 saat bekletip kalıbı bir tepsiye ters çeviriyoruz.Arzuya göre üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder