Kepekli poğaça hafif bir sabah kahvaltısı tercihi için güzel bir alternatif. Sinangil'in kepekli ununu kullandığım poğaçalarım hem şirin hem de lezzetliydiler...
Malzemeler:
- 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 çay bardağı zeytinyağı,çiçekyağı karışımı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket Dr Oetker Kabartma Tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar kepekli un
İç Harcı Malzemeleri
- 150 gr beyaz peynir
- Maydanoz yada dereotu
- Karabiber,pulbiber
Yapılışı
- Yumurta,sıvı yağ ve yoğurtu çırpma teli ile iyice çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
- Eğer seviyorsanız hanurun içine kıyılmış dereotu ilave edip ve yoğurmaya devam ediyoruz.
- İç harcı için peyniri ezip,baharatları,maydanoz veya derotunu ilave ediyoruz..
- Hamurdan parça alıp elimizle yuvarlayıp iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz ve yumurta sarısı sürüyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder