Yine fırında yapılan bir yemek tarifim olacak sizlere. Patlıcanla yapılan tüm yemekleri çok seviyorum.Köfteye zaten bayılıyorum:) Fırında kızartmadan pişirilen bu kebabı deneyin siz de çok seveceksiniz.Çok lezzetli bir yemek. Davet sofralarında da hem lezzetli hem de şık bir sunumla tercihiniz olabilir.
Malzemeler:
- 5-6 adet kemer patlıcan
- 6-7 tane domates
- 2 adet kuru soğan
- 6-7 tane yeşil biber
- 500 gr kıyma
- Galeta unu
- Karabiber,kırmızı biber,tuz
- Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak genişliğinde yuvarlak kesiyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
- Kıyma,1 adet soğan,galeta unu(2-3 yemek kaşığı) karabiber, kırmızı biber ve tuzu bir kaba alıp köfte yoğuruyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Fırın kabımıza 1 patlıcan ve 1 köfte şeklinde sıralıyoruz.
- Tepsimizin ortasına domatesleri ikiye bölüp, kuru soğanı dörde bölüp yerleştiriyoruz.Üzerine yeşil biberleri sıralıyoruz.
- Ayrı bir kapta salça su tuz ve yağı karıştırıp üzerine gezdiriyoruz.
- 200 derece fırında 1,5 saat kadar pişiriyoruz.
Patlıcanlı yemeklere ben de bayılıyorum.Önümüz yaz, patlıcan mevsimi geliyor artık.Yaşasın demek istiyorum:)Çok güzel bir yemek olmuş,davet yemeği olarak da şahane.Eline koluna sağlık.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilEvet. Köz patlıcan,kızartma patlıcan, karnıyarık.. Çeşit çeşit pişecek evlerimizde.Sağol canım:) Mutlu günler:)
Sil