Biraz emek verdiğimizde karşılığını alıyoruz elbette. Evet bu şirin mi şirin lezzetlimi lezzetli karamel soslu cupcake'ler doğum günü menüsünde en beğenilenler arasındaydı. Hem göze hem de damağa hitap eden bu minik cake'ler davet sofralarınızı süsleyecektir.
Malzemeler:
Kek için:
Kek için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
- 1 çay bardağı süt
- 80 gr tereyağı(oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş)
- 1 paket Dr Oetker vanilya
- Yarım paket Dr Oetker kabartma tozu
- 1 tepeleme su bardağı un
- 1 paket Karamel Sos (Ben Kenton marka kullandım)
- 1 paket Dr Oetker orman meyveli krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Renkli şekerler
- Tereyağı ve toz şekerini kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş unla karıştırılmış kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kıvamı ne yumuşak nede sert olacak. Unu ona göre ayarlayabilirsiniz. Bu ölçülerle 12 adet cup cake çıkıyor.
- Muffin kalıbının gözlerine kağıt kapsüllerimizi yerleştiriyoruz. 3/4 oranında dolduruyoruz.
- 160 dereceye ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Karamel sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutuyoruz.
- Fırından çıkan keklerimizin içine soğumadan krema pompası yardımıyla tam ortasından sosumuzdan sıkıyoruz.
- Arzuya göre soğuduktan sonra krem şantimizi hazırlıyoruz. Krema pompasına doldurup istediğimiz şekli verip renkli şekerlerle süslüyoruz.
Merhaba,
YanıtlaSilCupcakeler çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.Sevgiler:)
Merhaba, Çok teşekkürler.Sevgilerimle:)
Sil