Merhaba! Bugün bahar havasına uygun güzel bir tarifim var sizlere...Hem çok hafif hem de sütlü irmik tatlısının cheesecake tarzında şık bir sunum şekli...
Sütlü irmiği bu haliyle çok beğendim. Sizde denemek isterseniz buyrun tarifimize;
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 11 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (arzuya göre)
- 1 paket Eti Burçak Bisküvisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket Dr Oetker tart jöle
- Çilek
- Bisküviyi rondodan geçirip eritilmiş tereyağıyla karıştırıyoruz ve orta boy kelepçeli kalıba iyice bastırarak yerleştiriyoruz.
- Süt,şeker,irmik ve hindistan cevizini tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca 5 dakika soğutup kalıbımıza döküyoruz.Oda ısısına gelmesi için bekliyoruz.
- Çileklerimizi yıkayıp kurutup kesiyoruz.
- Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
- Çilekleri sütlü irmiğin üzerine sıralıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz tart jölesini döküyoruz.
- Buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.
nefıs gorunuyor canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler:)
YanıtlaSilDiyette olmasaydım kesin bugün yapardım:((
YanıtlaSil