25 Mart 2012 Pazar

Parfe (Lezzet Karnavalı)



Dr. Oetker'in Tatlı Yapıyorum Kitapçığından tariflerim gelmeye devam ediyor. Bu defaki tatlımız parfe... Dr Oetker'in puding ve krem şantisiyle yaptığım parfe yazın sıcak günlerinde misafirlerinize sunacağınız serin serin bir tatlı...Daha önce parfe yapmayı çok istedim fakat bir türlü deneyememiştim.  Vazgeçilmez bir tarifim oldu. Teşekkürler Dr Oetker! 

Dr Oetker puding çeşitleriyle deneyebileceğiniz nefisss bir tatlı...



Malzemeler:


1 Paket Dr Oetker Vanilyalı puding
1 Paket Dr Oetker Bitter Çikolatalı puding
1 paket Dr Oetker Krem Şanti
6 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Arzuya göre yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi


Üzerini süslemek için Dr Oetker Hazır Çikolata Sos


Yapılışı:


Vanilyalı pudingi yumurta sarısıyla beraber 3 su bardağı süt ile pişiriyoruz (200 ml bardak ile ölçüyoruz) ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.Arzuya göre çekilmiş ceviz içini ilave edebilirsiniz.
Bitter çikolatalı pudingi 2 bardak süt ile pişirip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
 Krem şantimizi 1 bardak soğut süt ilavesi ile çırpıp hazırlıyoruz. Soğuyan pudinglerimize yarı yarıya paylaştırıyoruz ve 2 dakika pudinglerimizi çırpıyoruz. Kalıbımızı strech filmle döşüyoruz.Vanilyalı pudingin yarısını döküyoruz. Üzerine çikolatalı pudingin hepsini sonra kalan vanilyalı pudingi döküp üzerine strech filmi kapatıyoruz. Derin dondurucuda 4-6 saat arası donduruyoruz.Servisten 15 dakika önce çıkarıp oda ısısında bekletiyoruz. Servis öncesi hazır çikolatalı sosu üzerine gezdiriyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder