Kuru biber dolmasından sonra annemin yaptığı nar ekşili kuru patlıcan dolması da nefisti.Bu nefis dolmadan siz de yapmak isterseniz
Buyrun tarifimize;
20 adet kuru patlıcan için:
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,nar ekşişi, toz sumak
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Kuru patlıcanları yıkayıp kaynar suda haşlıyoruz.
- Soğanı rendeleyip kavuruyoruz.
- Salçaları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ocağın altı kapatıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Haşladığımız kuru patlıcanları süzüp harçla içlerini dolduruyoruz. İki ucunu birbirine yapıştırıp tencereye diziyoruz.
- Su, tuz ve zeytinyağı ilave ederek üzerine tabak kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder