27 Mart 2012 Salı

Enginar

Enginar,enginar,enginar
En sevdiğin sebze yemeği ne diye soracak olursanız cevabım ENGİNAR olurdu şüphesiz. Bir egeli olarak enginarla büyüdük diyebilirim. Annem zeytinyağlısı, dolması mevsiminde sık pişirirdi. Şimdi ise oğlum bu lezzetle büyüyor. Her haliyle sevdiğim sebze enginarın faydalarından bahsetmeden geçemeyeceğim.
Karaciğer için çok faydalıdır.
Sindirimi kolaylaştırır.
Kandaki şeker oranını ayarlar.
Kolesterolü düşürür.
Vücuda dinçlik verir.

Denemek isterseniz;


Malzemeler:
  • 4 orta boy enginar
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • 3-4 adet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber, tuz
Yapılışı:

  1. Enginarların sert yapraklarını temizleyip üst bolümünden 2 cm kadar kesiyoruz sonra  boylamasına ortadan ikiye bölüp ayıklıyoruz ve yıkıyoruz. Kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
  2. İç harcı için taze soğanları ve dereotunu doğrayıp pirinç,limon suyu, tuz ,karabiber ve zeytinyağı karıştırıyoruz.
  3. Patates ve havuçları küçük küçük doğruyoruz.
  4. Enginarların yaprak aralarına ve üzerine pirinç dolduruyoruz.
  5. Tenceremize sıralayıp patates ve havuçları aralara serpiştiriyoruz.
  6. Su, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
 Afiyet Olsun!


2 yorum:

  1. Bir Ayvalıklı olarak enginara bayılırım, çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil