26 Şubat 2012 Pazar

Doğumgünü Partisi

 Annelik tarifi olmayan bir duygu. Anlatılmaz ancak yaşanır. 8 yıl önce oğluşumu kucağıma verdiklerinde tattım ilk bu muhteşem duyguyu. Minicikti şimdi ise 8 yaşını doldurdu benim için hiç değişmeyecek minik prensim.
Düşündükçe geçen yılları gözlerim doluyor mutluluktan. İlk sözleri, ilk adımları, okula başladığı ilk gün, karne heyecanı... Hep güzelliklerle dolu olsun hayatın.. Şans senden yana olsun canım oğlum, güzel oğlum... İyiki doğurmuşum seni... İyiki senin annenim sen de benim oğlumsun... Seni çook seviyorum...

Bu yılki doğum gününü 27.Şubatın pazartesiye denk gelmesi sebebiyle 25.Şubat Cumartesi akşamı kutladık sevdiklerimizle. Çocuklarımızın dolu dolu eğlendiği, neşeli ve güzel bir akşamdı her yıl olduğu gibi... Hep böyle olsun hep gülsün yüzün oğlum.

Bu yıl doğum günü pastasını evde yaratıcılığımı kullanarak yapmaya karar verdim. Sevgili Elif'ciğimle beraber hazırladığımız pastamızın görüntüsü kadar lezzeti de muhteşem oldu.


                                              ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI PASTA


Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Ara Kreması için:
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
4 bardak süt
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 kutu krema (200 ml ) (Buzdolabında soğutulmuş olacak)

Pastanın arası için
150 gr antep fıstıklı çikolata draje

Pastayı sıvamak için:
3 paket krem şanti
3 bardak soğuk süt

Üzerini süslemek için:
100 gr toz antep fıstığı

Pandispanyanın yapılışı: Yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alalım. Aklarını bir çimdik tuz ilavesiyle kar gibi olana denk mikserle çırpalım. (3-4 dk) Sonra yumurtanın sarılarına toz şekeri ilave edip mikserle 1 dk çırpalım. 2 yemek kaşığı kaynar suyu ilave edip (Şekerin erimesi için) iyice beyazlaşana kadar çırpalım. Karışıma kar haline gelen yumurta akını ilave edip tahta kaşıkla yedirelim. Elenmiş unla karıştırdığımız kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Tereyağı ile yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza dökelim. (Ben orta boy dikdörtgen borcama yaptım.) Soğuk fırına 200 dereceye ayarlayıp koyalım. Kabarmaya başlayınca 150-160 a indirip 15-20 dakika arası pişirelim.  Ben resimdeki pasta için 2 ayrı pandispanya yaptım.

Kremanın yapılışı: Yumurta ve sütü tencereye alıp çırpıcıyla çırpalım. Şeker, nişasta, kakao, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ocağa alıp pişirelim. Kaynamaya yakın kırılmış çikolatayı ekleyelim. Ocaktan alıp soğutalım. Bu arada bir kutu kremamızı bir kaba aktarıp mikserle sertleşene kadar çırpalım. Soğuyan pastacı kremamıza iyice yedirelim.

Pastanın hazırlanışı:

Soğuyan pandispanyalarımızı (mümkünse bir gece önceden yapabilirsiniz) ikiye kesip her birinin arasını bolca sütle(1 küçük su bardağı) ıslatıyoruz . Kremamızdan yayıyoruz. Kremanın üzerine antep fıstıklı çikolata drajesinden ekliyoruz. Pastamız 2 pandispanyadan olduğu için 3 ara kat sütle ıslatılıp çikolata kreması ve draje konuyor. Ona göre krema ve drajeleri ayarlıyoruz. Pastamızı sıvamak için krem şantileri süt ile çırpıyoruz. Sütü yarım bardak eksik koyarsanız daha kıvamlı olacaktır. (3 paket krem şanti için 2,5 bardak) Pastamızı krem şanti ile sıvayıp üzerini toz antep fıstığıyla süslüyoruz. Ben doğum günü pastası olduğu için plastik pasta süsü ile süsledim. Pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. (Ben hammaddeler.com dan aldım)

Afiyet olsun!


"Evet sayın seyirciler nefes nefese izlediğimiz karşılaşmanın son golü milli golcümüz Burak'dan geldi...Tebrikler Burak...Seni seviyoruz Burak... :)"


       
Biraz emek verdiğimizde karşılığını alıyoruz elbette. Evet bu şirin mi şirin lezzetlimi lezzetli karamel soslu cup cake'lerim en beğenilenler arasındaydı. Hem göze hem de damağa hitap eden bu minik cake'ler davet sofralarınızı süsleyecektir.
                                                  KARAMEL SOSLU CUP CAKE



Malzemeler:
Kek için:
2 yumurta
1 bardak toz şeker (200 ml bardak)
1 çay bardağı süt
80 gr tereyağı(oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 tepeleme su bardağı un
Sosu için:
1 paket Kenton Karamel Sos
Süslemek için:
1 paket Dr Oetker Orman meyveli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Renkli şekerler


Yapılışı: 


Tereyağı ve toz şekerini kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Elenmiş unla karıştırılmış  kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kıvamı ne yumuşak nede sert olacak. Unu ona göre ayarlayabilirsiniz. Bu ölçülerle 12 adet cup cake çıkıyor. Muffin kalıbının gözlerine kağıt kapsüllerimizi yerleştiriyoruz. 3/4 oranında dolduruyoruz. 160 derece sıcak fırında 20 dakika pişiriyoruz. Karamel sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutuyoruz. Fırından çıkan keklerimizin içine krema pompası yardımıyla  tam ortasından sıkıyoruz. Arzuya göre soğuduktan sonra krem şantimizi hazırlıyoruz. Krema pompasına doldurup istediğimiz şekli verip renkli şekerlerle süslüyoruz.



Afiyet olsun!



Minik prensimizin pasta konseptine uygun hazırladığım yeşil kremalı cup cake'lerde pembeler kadar şirindi...




Halamız Özlemciğim elinin lezzetini sevgisi ile birleştirip bu lezzetli tahinli milföyleri hazırlamış.. Hemen tükendi. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. 
                                                       TAHİNLİ MİLFÖY




Malzemeler:

20 adet milföy hamuru (40 adet için)
300 gr tahin
100 gr ceviz içi( el ile kırılacak, çok küçük olmayacak)
10 adet incir(küçük küçük doğranmış)
4 kaşık bal
4 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

3 kaşık tahin
2 kaşık şeker

Yapılışı:

Tahin, şeker ve balı karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumuşayan milföy hamurlarımızı ikiye kesiyoruz. Karışımımızdan sürüyoruz. (koyu kıvam olacak şekilde) Üzerlerine kırılmış ceviz ve doğranmış incirleri koyuyoruz ve sarıyoruz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcakken 3 kaşık tahin ve 2 kaşık şeker karışımımızdan sürüyoruz. Soğutup servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet Olsun!

 Tereyağlı patatesli lorlu rulo börekler sevgili Elif'ciğimin marifetli ellerinden.  Kalabalık misafir ağırlayacağınızda hem bereketli oluyor hem de bütün misafirlerinizin beğenisi arasına girecek lezzette. Ellerine sağlık canım...
                                                                   RULO BÖREK
 



Halamız Özlem'in meşhur kısırı...
                                                                                KISIR



Mantı genellikle çok sevilir. Halamız Özlem'in hazırlayıp sunduğu mantı davet soframıza renk getirdi...Ellerine sağlık herşey için canım...
                                                                       MANTI

2 yorum:

  1. Çok güzeldi herşey.. Evlatlarımız büyüdükçe her doğum günlerinde farklı heyecanlar yaşıyoruz birlikte.. Uzuuun yıllar bu güzel hazırlık heyecanlarımızı birlikte yaşamamız ümidiyle..

    YanıtlaSil
  2. Evet... Sevdiklerimizle birlikte yapılan ve paylaşılan şeyler çok güzel ve değerlidir...Aynı ümidi ben de taşıyorum canım...

    YanıtlaSil