22 Ocak 2012 Pazar

Kıymalı Patatesli Açma Börek

   Pazar günümü dinlenerek ayak uzatarak geçirmeyi seviyorum. Kahvaltıdan sonra sütlü nescafem, pazar sabahları klasiği müziğimiz...bu sabahki senfoni orkestrası konseri çok güzeldi...Öğleden sonra ne yapsam derken evden dışarı çıkmayı da düşünmediğimden uzun zamandır yapmak istediğim börek açmaya karar verdim...Fırından yükselen kokular üzerine gelen Özlem ve Yükselden gelen çok hafif çok güzel olmuş övgüleri de yazmaya değerdi...Afiyet olsun!



Malzemeler:

1 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım çağ bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Tuz

Hamuru açmak için buğday nişastası

İç Harcı için:

6 orta boy patates
1 orta boy soğan
250 gr kıyma
Karabiber, pulbiber ,tuz

Üzeri için:

YUmurta sarısı
Susam ,çörek otu



Yapılışı:

Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada iç harcı için patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Soğanla kıymayı kavuruyoruz. Patatesle karıştırıp tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandırıyoruz.Hamurdan 15 adet beze yapıyoruz.Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıp aralarını yağlayıp 3 bezeyi üst üste getiriyoruz.Toplam 3lü 5 hamurumuz olacak.3 lü bezelerimizdeki en üstteki hamur yağlanmayacak. Üst üste getirdiğimiz her üçlü bezemizi büyütüyoruz. ve 4 e bölüp geniş tarafa iç harcımızdan koyup  sigara böreği gibi sarıyoruz.Yağlı kağırt serilmiş fırın tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı, çörek otu, susam sürüp pişiriyoruz.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder