19 Aralık 2011 Pazartesi

Tavuklu Keşkek


Özlem bize yaptığı günden beri  vazgeçemediğim bir tat...Nefis, harika bir lezzet...Denemeye ancak fırsat bulabildiğim bu tat bundan sonra misafirlere de yapılacak...Güzel bir ikramlık...


Malzemeler:

2 bardak aşurelik buğday
2 parça tavuk göğüs 
1 soğan
Karabiber,tuz

Üzeri için:Tereyağ ve pulbiber

Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz. Tavuk göğsünü haşlıyoruz. Ben tavuk göğsünü haşlarken içine bir miktar sıvıyağ koydum.(Tavuğun kalça bölümünden de yapılabilir) Tavuk haşlandıktan sonra buğdayı ve bütün soğanı içine ekleyip kısık ateşte buğdayın dibi tutmayacak şekilde pişiriyoruz. Arada suyunu kontrol edelim. Piştikten sonra soğanı içinden alalım. Karabiber ve tuzunu ekleyip hafif rondodan geçirelim. Buğdaylar çok ezilmesin .Tane tane daha güzel oluyor. Servis tabağına alıp üzerine tereyağlı pulbiberi gezdiriyoruz. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder